RO RU EN
 
About CPIU-IFAD Programs Services News Procurement Success stories Vacancies Innovations in Agriculture Contacts

Grants

Scopul general al Programului IFAD VI (Programul rural de reziliență economico-climatică incluzivă) este de a permite antreprenorilor din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența. Programul va avea 3 componente, toate oferind granturi. Granturile vor fi asigurate din sursele GEF (Global Environment Facility), DANIDA (oferit de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei), precum și din sursele IFAD.

  1. Componenta 1: Reziliența schimbărilor climatice și dezvoltarea lanțului valoric incluziv
  2. Componenta 2: Finanțare rurală incluzivă și dezvoltarea capacităților
  3. Componenta 3: Infrastructura pentru reziliență rurală și creștere

Componenta 1

Programul IFAD VI va cuprinde toate zonele rurale ale Moldovei, iar componenta reziliența schimbărilor climatice se va focusa predominant pe raioanele din centru și din sud. Programul va susține investițiile mici, ce au drept scop asigurarea unei roade mai bogate, oferind asitsență tehnică și financiară. Asistența tehnică va fi asigurată de experți și prestatori de servicii naționali și internaționali, în timp ce suportul financiar va fi asigurat prin granturi.

Componenta 2

Un grup-țintă strategic este format din tinerii antreprenori, care deseori nu au acces la resursele financiare din cauza lipsei unei istorii de credit, precum și a gajului. Componenta de grant în valoare de 40% va soluționa anume această problemă. Grantul nu trebuie de acoperit cu gaj și nici rambursat băncii. Astfel, tinerii antreprenori vor avea posibilitatea să-și implementeze ideile inovatoare și să-și dezvolte afacerea acasă, în satul natal.

Componenta 3

Componenta pentru dezvoltarea infrastructurii economice pentru reziliență rurală și creștereva oferi granturi competitive pentru investiiții în infrastructura publică rurală cu caracter economic. Granturile vor avea o valoare maximă de 200 000 dolari SUA.


Contacts UCIP-IFAD:

Republic of Moldova, MD-2004 mun. Chişinău,
bul. Ştefan cel Mare şi Sfînt, 162, of. 1303


Tel.: (+373 22) 22 50 46; 21 00 56
Fax:
(+373 22) 87 16 59
Email:

Useful Info
Developed by IT CONCEPT 2012 (c)